12 Şubat 2013 Salı

Top Eleven - Genel Taktik İpuçları Bölüm 1

Hangi takım dizilişini kullanmalıyım ?
Eğer oyuna yeni başladıysanız yani birinci seviyede bir oyuncuysanız zaten transfer yapabilmek için jetonunuz olmayacaktır. Bu durumda başarılı sonuçlar almak için 4-4-2, 3-5-2 gibi sisteme göre oyuncu yerleştirmek yerine oyuncuya göre sistem yapmanız daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Sistemin size verdiği oyuncu nerede en iyi oynuyorsa oyuncuyu o bölgede oynatın yani oyuncuyu doğal pozisyonuna yerleştirin.Muhakkak ki herkes en iyi oyuncularla en iyi sistemi bulmak istiyor ancak oyuna yeni başlayan birinin bunları yapması çok zor. Kaldı ki oyuncuyu doğal pozisyonunda oynatmamanız yani sisteme göre oyuncu seçip oyuncuyu alışık olmadığı yerlerde kullanmanız top hakimiyetini karşı takıma verip düşük pozisyon zenginliğiyle oynamanıza neden olur.

Oyuncum 2 veya 3 farklı pozisyonda oynayabiliyor. Onu nerde kullanmalıyım ?
Oyuncunun esas pozisyonu aslında en baştaki pozisyondur. Bu oyuncular en başta yazan pozisyonda daha verimli maçlar çıkarırlar. Ligin uzun bir maraton olduğu düşünülürse bu tarz oyuncuları takımınızda bulundurmanız sizin için avantajlı olacaktır.

Hangi antrenman programını kullanmalıyım ?
Top Eleven Otomatik eğitim programı yani otomatik atama modülü antrenman becerilerini rastgele atar ancak beceri puanlarını oyuncuların pozisyonlarına göre atamanız çok daha faydalı olacaktır. Ör: Forvet oyuncusunun atağını geliştirmek.

Takımımda rotasyona gitmelimiyim?
Edindiğim izlenimler aynı kadronun beraber oynamasının daha olumlu sonuçlar verdiği yönünde ancak birkaç maç ardarda oynayan oyuncunun doğal olarak fizik gücü düşecektir ve eğer oyuncunun kondisyonunu yükseltmek için yeteri kadar kondisyon puanınız yoksa muhakkak değişikliğe gidin aksi takdirde oyuncularınız büyük ihtimalle sakatlıklarla boğuşacaktır.


Top Eleven - Genel Taktik İpuçları Bölüm 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder