12 Şubat 2013 Salı

21.Seviye Oyuncudan Top Eleven Football Manager Görüşleri =)

Merhaba arkadaslar,

Ben 21.seviyedeki parcelona takımının menejeriyim :)

Oynadgım 21 sezonda 4lig samyonlugu, 8lig 2.ligi, 5 lig 3lügü, 2 sampyonlarligi sampiyonlugu,4te dünya kupam var :) Neyse :)

Kısaca top eleven’dan bahsedecek olursam en basta bir arkadasınızı oynarken görüyorsunuz ve aynı zamanda 4-5 arkadasınızla oyuna baslıyorsunuz,aynı lig grubuna düstügünüzde cekişme baslıyor,bi süre sonra maclardan sonra -nasıl yendim seni? -o kadar transfer yaptın senini oyuncuların yıldızları daha fazla yine de yeniyom :) gibi cümlelerlerle rakabeti artıryosunuz,daha sonra mala baglayıp jeton alıyorsunuz :)

İlk 6-7 sezon basit oluyor,12 yasında cocukların takımları oluyor.Her sezonu ligde ilk 3 te bitirip sakatlıkların etkisiyle sampiyonlar ligini 2-3 bitirebiliyorsunuz. İşte size ilk önerim bastaki sezonlarda fazla jeton harcamamanız,ileriki sezonlara 1. degilde 4. bitirerek saglam jetonla ilerlemeniz olacaktır.8-9.sezondan sonra lig giderek zorlaşmaya basşlıyor,sizde oyundan sıkılıyorsunuz bir süre sonra,13.sezonda falan ne bos bir oyun diyip oyunu silmek gelebilir icinizden,jetonunuz azalır iyi oyuncu bulmak zorlasır,giderek sıkılırsınız,ama orda kapatmayın oyunu,cünkü ileriki sezonlarda oyun tekrardan sarmaya başlıyor,günde bi kere girip jetonları toplasanız bile ligden cıkamayıp 70jetonla falan oyuna dönebiliyorsunuz,ve 1 haftada 3-4 saglam genc oyuncu düsürürseniz,oyun tekrardan sarmaya baslıyor :)

Simdi gelelim oyundan anladgım bazı püf noktalarına; ilk olarak sizin oyuncularınızın yıldızı daha fazladır,ama yıldızı sizinki kadar fazla olmayan bi takımın oyuncuları 8-9luk oynayarak sizi fallafoş edebiliyor  bunun sebeplerine gelirsek,1.si uzun süre bir arada oynyan takım her zaman daha avantajlıdır,aynı sistemde uzun süre devam ederseniz,oyuncularınız alt liglerde iyi bir form grafigi yakalarsa,takımın gücü artar.

2.si kondisyon,moral,gibi faktörler cok önemli oluyor,her mactan önce oyuncunuzun kondisyonu en az %85 civarı olmalıdır.

3.olarak da fazla kullanmamakla birlikte prim vermek avantajlı gibi gözüküyor.

Bir diger önerimde macı izlyosanız %8 topla oynama bonusu saglıyor size bu ama macı izlerken oyuncularla sistemle top hakimiyeti hele sizdeyken cok fazla oynamak ters etki yapabiliyor,o sırada sabırlı olmanız cok önemli,bazen hiçbir şey yapmamak bir şey yapmaktan daha iyi olabiliyor :)

Bir diger konu transferler ve antreman; transferde saglam jetonunuz varsa o sezon hırsta yaptysanız sabah erken saatlerde girmenizi ve genc oyunculara yönelmenizi öneririm.oyuncunun nasıl gelişecegi de cok önemli ! oyuncunun iyi gelişeceğinin en önemli göstergesi FİYATIDIR !!  fiyatı yüksek olan oyuncu daima daha iyi gelişiyor.

Antreman zaten uzun uzun anlatılmıs,size antremanla ilgli bir püff nokta verecek olursam,genç iyi gelişen oyuncunuz yoksa dinlenme puanlarını kasaya atmanız olacaktır ! onları biriktirirsiniz,eger genc 5yıldızın sonunda bir oyuncu alırsanız onları kullanarak oyuncunuzu daha da geliştirebilirsiniz.

STADYUM YÜKSELTMELERİNE GELİRSEK oyuncunun antremandaki gelişimini etkiliyen faktörler arasında,antreman yaptırmadan önceki oyuncunun kondisyonu,form durumu,morali ve hala cözemedigim faktorler sayılabilir :) amac stadları tamamlamaktan önce kilitleri acıp,antreman sahası,hastane,genclik merkezini tamamlamak olmalı.stadı kilitleri acmak icin yapın stad yapmanın öyle cok avantajlı bir mali getirisi yok,ama hastane,antreman sahası,sahanın zemini bunlar cok önemli.Hele genc oyuncuların cıktgı merkez 15.sezondan sonra cok önemli bir mali gelir kaynagı olacak. genclik merkezinden iki oyuncu cıkar hep biri **** yıldızlı olur 15-21 arası jeton ister,ben pek tercih etmiyorm böle oyuncuları,ama eserse birikmiş dinlenme puanım varsa 21 jeton verdiklerim faydalı olabiliyor.diger ** yıldızlı oluyor ama,21 sezonda *****yıldızlı oyuncular 105M ederken,sizin jetonsuz alt yapıdan aldıgınız ** yıldızlı oyuncu 104 M ediyior  iste oyunun hala cözülmiyen sacmalıklarından bir tanesi bu :D bir sezonda**yıldızlı 2 oyuncu cıkar siz hic masraf yapmazsnız,20 sezonda iki oyuncudan 200mden fazla para kazanırsınız.

Transferler ile ilgli son bir sey eklemek gerek,ilk günler 15. sezondan sonra ögle ve aksam vakitleri iyi oyunculara saldırıyolar,sezonun ortaları ve sonlarına dogru,sabah saatlerinde transfer daha avantajlı bir hal alıyor.

Size verecegim son bir püff noktaysa,yeni bir sezona basladınız(14-15. sezon gibi),20civarı jetonunuz var takımınız yaslandı ve kötü gidiyorsa,o sezon hic kasmayın ligden düsmeyi kafanıza yerlestirin,jetonları ve antreman puanlarını kasa yapın,ligden düstükten sonra yine aynı sevyeden devam edyorsunuz ve oyuncularınız 28günde gelişmiş oluyor,50 civarı da jetonunuz oluyor,sezonun sonunda az jeton harcıyarak 2-3 takviye yapar,aynı sezona 40 jetonla falan baslarsanız,en kötü ilk 7 de bitirip,bir üst sezona 75 civarı bir jetonla ve birikmiş antreman puanlarıyla baslıyabilirsiniz.

Hepinize İyi Oyunlar =)

 

 

 


21.Seviye Oyuncudan Top Eleven Football Manager Görüşleri =)

2 yorum: