9 Mart 2013 Cumartesi

Top eleven oyuncuya görev atama

[#2: Edit Options>MightyAdsense>Adsense Code]

Top eleven oyununun hassas ve bana göre püf noktalarından biri olan oyuncuya görev atama konusuna biraz değinelim. Oyuncuya görev atama şu anlama geliyor; kornerleri kim kullanacak, penaltıları kim atacak, serbest vuruşları kim kullanacak, takım kaptanı kim olmalı gibi sorulara cevap bulacağız. Sırasıyla inceleyelim.


Kornerleri hangi oyuncum kullanmalı ?

Korner kullanma sırasına tıkladığınızda sağ ve sol olmak üzere iki seçenek çıkacaktır karşınıza. Korner kullanma sırasında öncelikli tercihimiz korner atışı uzmanı özel yeteneğine sahip oyuncuları tercih etmek olacaktır. Eğer iki adet bu özel yeteneğe sahip oyuncunuz varsa, sağ ayaklı oyuncuyu sağ taraftan, sol ayaklı oyuncuyu sol taraftan korner kullanması için atayın. Korner kullanma özel yeteneğine sahip oyuncunuz yoksa oyuncularınızın ofansif becerilerine girerek orta yeteneği yüksek olan iki oyuncunuzu sağ ve sol bölegelere yerleştirin. Yedek oyuncular da kullanmayı unutmayın.


Penaltıları hangi oyuncum kullanmalı ?

Penaltı kullanma sırasına tıkladığınızda karşınıza uzun bir bölüm gelecek, en iyi oyuncunuzdan başlayarak bu kısmı doldurun ve en az 7 oyuncunuzun olmasını tavsiye ediyorum çünkü eleme maçlarında penaltılara kaldığınızda buradaki 5 oyuncunuz sırasıyla penaltı atacaktır. Bu bölgeye oyuncu atarken penaltı atışı ustası özel yeteneğine sahip forvet oyuncunuzu kullanın. Eğer bu özellikte oyuncunuz yoksa, yine oyuncularınızı ofansif özelliklerine göre sıralayarak bitiriciliği en iyi olan oyuncularınızı kullanın.


Serbest vuruşları hangi oyuncum kullanmalı ?

Serbest vuruş kullanma sırasına tıkladığınızda karşınızı sağ ve sol olmak üzere iki bölüm gelecek. Öncelikli tercihimiz tabi ki serbest vuruş kullanma özelliği olan oyunculardan olmalı, ancak takımınızda bu özelliğe sahip oyuncunuz yoksa oyuncularınızı ofansif özelliklerine göre sıralayın ve şutu en iyi olan oyuncularınızı bu bölgelere atayın.


Takım kaptanı hangi oyuncum olmalı ?

Bu konuda çeşitli uygulamalar olsa da ben kendi kullandığım yöntemi söyleyeyim. Bir kere oyun kurucu özelliğe sahip oyuncular bu işi iyi yapıyorlar, bunun dışında ben takım kaptanımı genelde yaşlı oyunculardan seçmeye çalışıyorum çünkü yaşlı oyuncuların performanslarında dalgalanma fazla olmuyor ve genelde ortalama 7,8 seviyelerinde oynuyorlar. Takım kaptanının bu oyunda takıma ne kadar katkı yaptığı tartışılır ama siz en çok sevdiğiniz oyuncunuzu da kaptan yapabilirsiniz bence.


Başarılar diliyorum.



Top eleven oyuncuya görev atama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder