28 Nisan 2013 Pazar

Kullanıcımızdan Gelen Mükemmel Top Eleven Tüyoları

Medya Direktörü arkadaşımız Selman Bey‘e yazısı için teşekkür ediyoruz, ve gönderdiği yazıyı hiç dokunmadan paylaşıyoruz. Site yönetimi adına Çorbaya Tuz adı altında göndermiş olduğu mailden ve benim de birşeyler öğrendiğim yazısından dolayı tebrik ediyoruz.


Merhaba arkadaşlar…


Bilirim hepimiz alıştık bu tarz yazıları üst seviye oyuncuların yazmasına. Lâkin, bu kez bir farklılık olacak ve Topeleven’da 1. Seviye bir oyuncu olarak sizlerle birkaç şey paylaşacağım.


Yaklaşık 12 yıldır futbol menajerlik oyunlarıyla haşır neşirim. Hemen hemen hepsindeki yapay zeka benzerliği Topeleven’da da mevcut. Bu nedenle Topeleven’a alışmak ve başarı yakalamak çok da zor olmadı.


Öncelikle takımımı ve ilk sezona ait değerlendirmeleri paylaşayım, ardından naçizane tavsiyelerimi sıralamaya geçeceğim.


İLK SEZON PUAN TABLOSU


top11


Sezon oldukça keyifli geçiyor. Takım taktiğe alıştı ve tüm oyuncular en iyi performanlarını ortaya koyuyorlar. İstatistik olarak en kötü oynayan 7 puan ile oynuyor.


KUPA DURUMU


top2


Tabloda görüldüğü gibi kupada yarı finale kalmayı başardık. Genelde 2 ve 3. seviye dişli rakiplerle eşleşmemize rağmen son derece keyifli maçlar oynayarak bu noktaya geldik.


TAKTİK ve KADRO


top3


top4


Bu paylaşımlardan sonra ufak ama maç kazandıran detaylar olan tavsiyelerime geçmek isterim.


  • Taktiğinizde mutlaka AML ve AMR oyuncularına yer verin, bu oyuncuları ileri ok ile gizli santrafor gibi oynatın. Tabi sürekli ileri çıkacakları için arkalarını da DMR ve DML oyuncuları ile kapatın. Unutmayın Defansif Orta Saha oyuncuları hem defansa hem ofansa katkı sağlarlar. Bu nedenle bu köprü görevini üstlenen oyunculardan kesinlikle taktiğinizde bulundurun. (DMC, DML, DMR)

  • Bir takımda başarılı olan taktik başka bir takımda başarılı olacak diye bir kaide yok. Başkasının namağlup taktiğini kendi takımınıza uyguladığınızda sonuç hüsran olabilir. Buna binaen kendi taktiğinizi deneme-yanılma yöntemiyle kendiniz oluşturun.

  • Mümkün olduğunca ofansif oynamaya özen gösterin. Topeleven’da defansif taktikler sadece skor korumaya yönelik programlanmış. Eğer kazanmak istiyorsanız rakip kim olursa olsun atak yapmak zorundasınız.

  • Kontra atak taktiğini benimsiyorsanız ve takımınızı bir kontratak takımı haline getirmek istiyorsanız kendi sahanızda pres yapmalısınız. Böylece rakibi üzerinize çekerek kontraya kalkabilirsiniz. Ancak sürekli hücum edip rakibi sahasına hapseden bir takım istiyorsanız kontratak tikini kaldırıp tam saha pres yapmalısınız.

  • DR ve DL oyuncuları Topeleven’da etkisiz eleman olarak programlanmış. Yani bir DL ve DR oyuncusunun yapabileceğini DC oyuncusu da yapabiliyor. Örneğin ben 3’lü savunma yapıp 3 DC oynatıyorum, her maç mutlaka 1-2 pozisyonda DC’ler kanatlardan bindirme yapıp orta girişiminde bulunuyorlar. Bu nedenle DR ve DL kullanmamanızı öneririm. Onun yerine 3 tane DC oynatıp Defansif Orta Saha oyuncularına (DMC,DMR,DML) ağırlık vermenizi öneririm. Zira az evvel de bahsettiğim gibi bu oyuncular köprü görevi üstlenirler.

  • Özel yeteneklerin çok etkili olduğuna inananlardanım. En etkilisi ise “Adam Adama Golcü” özelliğidir. Bu özelliğe sahip olan bir forvet bulursanız kaçırmayın. Oyun yetkilileri de bunun farkında olduğundan “Gözlemci” kısmında en nadir bulunan özel yetenekli oyuncular adam adama golcülerdir.

  • As kadro oyuncularınıza eğer o gün başka maç yoksa “Normal” seviyede germe antrenmanı yaptırın. Bunu çoğu kişi bilmez ama maçlardan sonra yapılan germe antrenmanı oyuncuların daha az sakatlanmasını sağlar.

  • Yedek oyuncularınıza da eğer o gün kullanmayacaksanız “Zor” seviyede hazırlık maçı ve kardiyo antrenmanı yaptırın, böylece onların da gelişimini aksatmamış olursunuz.

  • Dinlenme puanları çok önemlidir. Biriktirin, olur olmaz yerlerde harcamayın. İleride mutlaka genç yetenekleriniz olacaktır, onları geliştirmede kullanın. Örneğin benim kadromdaki Burak Yılmaz sezon başında 4 yıldızlı bir oyuncuydu. Sürekli antrenman yaptırıp dinlenme puanları ile oyuncunun kondisyonunu üst seviyede tuttum. Sonuç ortada, oyuncu şu an 6 yıldız.

  • Transfer yaparken çok fazla token harcamamak için mutlaka son saniyede basmaya özen gösterin. Rakibiniz sizi pes etti sanmalı. Aksi taktirde çok fazla token harcamak zorunda kalırsınız. Saniye 00:30’lardayken basın. Böylece rakibiniz önde olmak için bir kere daha basacaktır. Bassın, bırakın. Bir sonraki turda da onun önde olmasına izin verin. Ta ki son saniyeye kadar. Son saniye geldiğinde basın ve oyuncuyu alın. Çünkü rakibiniz önde olduğu için rahat davrandı ve bir sonraki tura kalması için gerekli olan teklifi yapmadı. Siz de son saniye davrandığınız için oyuncuyu almış oldunuz.

  • Takımınıza mutlaka afilli bir logo alın. İnanın çok faydasını göreceksiniz. Açık artırmada birkaç tur sonra “Bu adamda para çok belli” deyip geri çekilecekler ve kazanan siz olacaksınız.

Tavsiyelerim şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlar. Aklıma geldikçe ve tecrübe edindikçe yazmaya devam edeceğim. Hepinize keyifli oyunlar dilerim.


Sevgilerimle




Kullanıcımızdan Gelen Mükemmel Top Eleven Tüyoları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder