11 Şubat 2014 Salı

Top Eleven En İyi Diziliş

Gerçek maçlarda olduğu gibi Top elevende de takım dizilişi çok önemlidir. Top eleven en iyi diziliş için diziliş ekranına girdiğinizde futbol dünyasında yaygın olan oyun tarafından hazır olarak tanımlanmış 4-4-2 veya 4-3-3 gibi takım dizilişlerini görebilirsiniz. Hazır dizilişlere sırasıyla Kadro ve Dizilişlere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki en top eleven en iyi diziliş nasıl olmalı ? Bu soru oyuncuların sık sık bize ve kendilerine sorduğu soruların başında geliyor. Aslında top eleven en iyi diziliş diye bir şey olduğunu düşünmüyorum, farklı takımlara karşı farklı taktiklerle çıkılabilir, ki çıkılmalıdır da, ancak genel olarak deneyimlediğim bir durum var ki, her takımın ligin yüzde sekseninde oynaması gerektiği sabit bir taktiği olmalıdır. Oyuncuların birbiriyle beraber oynamaları, takım dizilişine alışmaları gerçekten sonuca doğrudan etki edebiliyor.


top eleven en iyi diziliş


Peki kadronuzu oluştururken nelere dikkat etmelisiniz ? Öncelikle lige yeni başladıysanız, ideal taktiğinizi belirlemek için oyuncularınıza bakın, hangi bölgelerde ne tarz oyuncularınız var ve bu oyuncularla neler yapabilir, hangi taktiği kullanabilir, ligi ilk 7′de bitirmek için neler yapmalısınız bir düşünün. Takımınız için ideal dizilişi bulduktan sonra, eksik olan bölgelerinize transferler yapın. Biraz token ve para kazandıktan sonra artık oynamak istediğiniz diziliş ve taktiği seçin, bu arada token kazanmak için top eleven token hilesi yazımızı okumanızı öneriyoruz. Top eleven hilesi için tıklayın.


Doğru dizilişi seçmeniz için defansif, atak ve dengeli olmak üzere üç tip dizilişten bahsedeceğim. Top eleven en iyi diziliş için aşağıdaki hususlara dikkat edelim.


Top Eleven En İyi Diziliş


Defansif Takım Dizilişi


Eğer çok gol yediğinizi düşündüğünüz bir takımınız veya defansif oynamak istediğiniz bir takımınız varsa, diziliş olarak 5-3-2 yi seçebilirsiniz.


Diziliş olarak ; DL – DC – DC – DC – DR – MC – MC – MC – ST – ST şeklinde ideal bir takım dizilişi belirleyebilirsiniz.


Bu diziliş önerebileceğim standart takım dizilişidir ancak siz merkezdeki bir MC yerine AMC kullanabilir, ileride tek forvet kullanıp, forvetlerden birini AMC mevkisine kaydırabilir, DL ve DC yerine DML ve DMR kullanabilirsiniz. Top eleven en iyi diziliş için taktik üzerinde çeşitli kombinasyonlar yaparak, takım dizilişinizde çeşitlilik sağlayabilirsiniz.


Tavsiye edebileceğim diğer bir diziliş  5-4-1 , beşli defansı yukarıdaki gibi yerleştirdikten sonra orta sahaya iki MC oyuncusu kullanın, kanatlarda hücüm yapmayı da seviyorum diyorsanız AMR ve AML kullanabilirsiniz ancak bu dizilişin ideal olanı ML ve MR oyuncuları kullanmaktır. ML ve MR kırmızı ok olacak şekilde ayarlanabilir. Ayrıca 4-5-1 dizilişi de bu dizilişe çok yakındır, sağlam bir defans oluşturmanız için kullanabileceğiniz dizilişler arasındadır.


Ofansif Takım Dizilişi


Ofansif takım dizilişi ağırlıklı olarak orta saha ve atak oyuncularından oluşmalıdır. Kalabalık orta saha ve hücum oyuncuları, rakibi kendi bölgesine hapsetmek amaçlı kullanılan bir taktiktir. Ofansif diziliş adına bilinen en önemli diziliş sanırım 3-4-3 tür. Bu taktikle oynarken kısa paslarla karışık oyun anlayışını tercih edin. Zira uzun toplarla çıkmak isterseniz, kaptırdığınız her top kalenizde gol pozisyonu vermenizle sonuçlanacaktır.


3-5-2 oyun dizilişinde ise sizin de görebileceğiniz gibi kalabalık orta saha ile oyunu elinizde tutmayı amaçlar, aynı zamanda orta üçlünüzle savunmanıza daha fazla yardım sağlayabilirsiniz. İlerde kaptırdığınız her topta hızlı bir şekilde savunmaya dönmeniz gerekir. Bu diziliş hızlı dönüşler için idealdir. 3-6-1 dizilişi de bu takım dizilişine çok benzer ancak biraz daha defansiftir.


Gelelim ofansif dizilişlerin babasına, 4-2-4 , günümüz futbolunda bu dizilişle kevgire çevrilebileceğiniz bu diziliş, top eleven en iyi diziliştir diyebiliriz. 4 ortasaha ve kenarlarda AML ve AMR oyuncularını kullanmalısınız. 4lü defans bloğu güçlü bir defans sağlayabilir ancak unutmayın ki orta sahada kalabalık olan takımlar size sorun çıkarabilir.


Dengeli Takım Dizilişi


Bu takım dizilişi yeni başlayanlar ve profosyonel oyuncular için mükemmeldir. Bu dizilişler saldırı ve defansa eşit miktarda önem ve ağırlık verir. Aynı zamanda takımınız için esneklik sağlar. 4-2-3-1 takım dizilişi dengeli dizilişler arasında en popüler olanıdır. Bu oluşumu kullanmak istemiyorsanız size 4-4-2 dizilişini de önerebilirim. Oyuncuları kırmızı ve mavi oklarını da dilediğiniz gibi alacağınız sonuçlar çerçevesinde siz ayarlayabilirsiniz.


Yukarıda belirtilen 3 çeşit oyun kombinasyonundan istediğinizi seçip takımınıza uygulayın. Ancak şu hususa mutlaka dikkat edin, 1 maçlık yenilgi almanız takımınızı kökten değiştirmenize etki etmesin. Günümüz futbol takımlarında olduğu gibi top elevende de oyuncular dizilişe ve takıma oynadıkça alışıyorlar. Herhangi bir sorununuz için yorum yazmayı ihmal etmeyin. Herkese iyi oyunlar.



Top Eleven En İyi Diziliş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder