6 Mayıs 2013 Pazartesi

4-4-2'ye karşı diziliş ve emirler

Uzmanına sorun kısmında en çok aldığım soruların başında hangi taktiğe karşı nasıl oynamalıyım ve emirlerim nasıl olmalı sorusu geliyor, bu konu hem beni hem de sizi yeterince aydınlatacak, hiçbir sitede bulamayacağınız bu konudaki diziliş ve emirlerin tamamı üst düzey oyuncular tarafından denenmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır.


Hepimiz sürekli olarak yeni diziliş arayışına girer ve dizilişe göre emirlerin nasıl olması gerektiği konusunda sıkıntı çekeriz. Bu başlığı okumadan soru soranlardan artık soru almayacağım ona göre icon smile Şaka bir yana umarım herkes için faydalı olur. Biraz uzun bir yazı olacak ama sık sık girip bu yazıya bakacağınıza eminim, yazı içerisinde hangi taktiğe karşı nasıl oynamanız gerektiği ve emirlerinizin, oklarınızın nasıl olması gerektiği yazıyor. Bu yazıdan hem rakibinize karşı diziliş geliştirebilir hem de emirlerinizin nasıl olması gerektiğini bulabilirsiniz. Başlıyoruz.


4-4-2


4-4-2 taktiği top eleven’da çok güçlü bir taktik değil, savunma ve ortasaha’ya hükmedebiliyorsunuz ancak atak açısından yeterince iyi değil. Bu dizilişe karşı kazanmak için güçlü orta saha oyuncularınızın (MC) olması gerekiyor. Bu dizilişe karşı başarılı olabileceğiniz taktik, 4-5-1 V tarzıdır. DMC oyuncunuzu kırmızı ok olacak şekilde işaretleyin, aşağıda net bir şekilde görülüyor, MC oyuncularınız atağa çıktığında DMC oyuncunuz orta sahayı kapatacak ve güçlü bir atak organizasyonu sağlayacaktır.


————-ST—————

AML———————AMR

———MC——-MC———

————-DMC (KIR)——                DMC kırmızı ok olacak.

DL—- —-DC–DC———DR


Eğer maçta geriye düşerseniz ekstra avantaj sağlamak için AML ve AMR oyuncularınızı da kırmızı ok olacak şekilde ayarlayın.


Emirler


Takım Anlayışı: Ofansif

Pas Yönü: Karışık

Pres Tarzı: Kendi Sahanda (Ofsayt işaretsiz,kontra atak işaretli) veya Tam Saha (Ofsayt işaretli,kontra atak işaretli)

Top Çalma Tarzı: Normal

Pas Atma: Karışık

Markaj Tarzı: Bölgesel


Burada önemli bir nokta var, eğer kontra atak veya ofsayt taktiğini işaretlediyseniz rakibinizin AML AMC veya AMR oyuncusu olmamalı. Eğer rakibinizde bunlar varsa ikisini de işaretlemeyin.


Bir sonraki yazımızda 4-3-3 taktiğini ele alacağız. Yazının devamı yakında…



4-4-2'ye karşı diziliş ve emirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder